onsdag 30 september 2009

WEB 1.0 önskas

oftast när jag är och reser. Har ni suttit på de "fast internet" cafeérna som finns överallt i världen och som delar ut ett modem på 15 datorer. Det är såna tillfällen som jag önskar mig tillbaka till 1.0 och de statiska orörliga sidorna. Visst visst. Måste man surfa när man är ute och reser?

Det måste man antagligen inte, men om man vill hålla sig uppdaterad och uppdatera sina kompisar med vad som händer så är det behövligt.

2.0 med olika funktioner har gjort att mitt internettande har ökat och det kanske inte är speciellt bra i det långa loppet. Vad händer med web 3.0? Kommer vi att få internet lite överallt. Kommer Skynet (från terminator) att bildas oavsiktligt genom att vi bygger in mer och mer intelligenta funktioner på webben?

Näe ni vänner... Nu är det dags att lägga sig inför en ny dag.. Torsdagar är bra på det viset att de är dagen före fredag..

3 kommentarer:

  1. Visst fanns det under en tid alternativa enkla webbsidor som den som inte hade snabb uppkoppling dirigerades till?

    SvaraRadera
  2. Det finns fortfarande sådana anpassade webbplatser. Fast jag tycker att det inte är helt riktigt att se på Webb 2.0 som lika med massa funktioner och krångligheter. I Webb 2.0 finns det mycket utrymme för användarupplevelse, där användbarhet och tillgänglighet ses som prioritet. Man kan hellre prata om frånvaron av Webb 2.0, när det inte går att ladda en sida. Eller vad tycker ni?

    SvaraRadera
  3. Näe.. man kan inte se på 2.0 som = krångligheter och massa funktioner. Det går dessutom att koppla bort många funktioner via inställningar i internet/firefox/mozilla etc (för att vara politisk korrekt) så det är nog mest att det blir tråkigt utan det man är van med nu för tiden. Bortskämd kanske är rätt ord.

    SvaraRadera